Ανακαίνιση Κουζίνας

Η ανακαίνιση κουζίνας είναι κομβική στην ανανέωση του χώρου μας, και γενικότερα σε μια ανακαίνιση κατοικίας.

Ο λόγος είναι απλός: είτε έχουμε επιλέξει μοντέρνα έπιπλα κουζίνας είτε κλασικά έπιπλα κουζίνας, η κουζίνα μας είναι συνήθως ο αγαπημένος χώρος για όλη την οικογένεια, μιας και είναι ο πιο χρησιμοποιούμενος χώρος της κατοικίας μας, και είναι παράλληλα χώρος εργασίας αλλά και χώρος συνεύρεσης των μελών ενός νοικοκυριού.

Ο στόχος μιας ανακαίνισης κουζίνας είναι να συμβαδίζει η σύγχρονη αισθητική με την επίτευξη εργονομικών και λειτουργικών λύσεων, για την βέλτιστη εκμετάλλευση των χώρων, ώστε να επιτευχθεί ένα συνολικά καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Κρίσιμη είναι φυσικά και η επιλογή των υλικών που θα τοποθετηθούν στην κουζίνα μας, ώστε να εξασφαλίζουμε υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα, δεδομένου ότι σκοπεύουμε να χαιρόμαστε και να χρησιμοποιούμε τα έπιπλα κουζίνας μας για αρκετά χρόνια.

Με βάση την πολύχρονη εμπειρία μας στον χώρο των επίπλων κουζίνας, η CUCINA MIA έχει επιλέξει να αντιπροσωπεύει και να συνεργάζεται αποκλειστικά με Πιστοποιημένα και Αυτοματοποιημένα Εργοστάσια Παραγωγής επίπλων κουζίνας από την Ιταλία και την Ελλάδα.

Έτσι εξασφαλίζουμε ότι η CUCINA MIA προσφέρει πάντα ποιοτικά και value for money προϊόντα στους πελάτες μας, με τεχνικά χαρακτηριστικά στην αιχμή της σύγχρονης τεχνογνωσίας, και με εγγυημένη ποιότητα κατασκευής (τα Ιταλικά Έπιπλα Κουζίνας που παρουσιάζουμε συνοδεύονται από 5 έτη Εργοστασιακή Εγγύηση)!

Προτεραιότητα μας στην CUCINA MIA είναι η σωστή ενημέρωση και η πλήρης καθοδήγηση του πελάτη μας στην οποιαδήποτε εργασία ανακαίνισης επιθυμεί.

Ποια βήματα περιλαμβάνονται στην ανακαίνιση κουζίνας; Ποιες εργασίες θα απαιτηθούν;

Σας παραθέτουμε παρακάτω μια ενδεικτική λίστα εργασιών ανακαίνισης κουζίνας:

1. Αποξήλωση των παλιών επίπλων κουζίνας και των αντίστοιχων πλακιδίων
2. Εγκατάσταση των υδραυλικών παροχών σύμφωνα με το σχέδιο
3. Εγκατάσταση των καινούργιων ηλεκτρολογικών παροχών σύμφωνα με το σχέδιο (στη φάση αυτή υπάρχει και η δυνατότητα ο ηλεκτρολόγος να συμβουλεύσει και για τοποθέτηση ενός κατάλληλου επιτηρητή τάσης, εφόσον δεν υπάρχει, για προφύλαξη των ηλεκτρικών συσκευών μας από αυξομειώσεις τάσεις ηλεκτρικού ρεύματος)
4. Σοβάτισμα του τοίχου όπου αποξηλώθηκαν τα παλιά πλακίδια, καθώς και των ενδεχόμενων μερεμετιών του υδραυλικού και ηλεκτρολόγου που προηγήθηκαν. Βάψιμο 1ο χέρι χώρου κουζίνας
5. Τοποθέτηση των επίπλων κουζίνας από εξειδικευμένο Συνεργείο Τοποθέτησης
6. Τοποθέτηση Πάγκου Κουζίνας και πλάτης Κουζίνας από υλικά όπως: Χαλαζία, Ιταλικές Κεραμικές Επιφάνειες, Corian κ.ο.κ. (εφόσον έχει επιλεγεί)
7. Τοποθέτηση των πλακιδίων τοίχου (εφόσον δεν έχει επιλεγεί για πλάτη τοίχου κουζίνας το ίδιο υλικό με Πάγκο Κουζίνας)
8. Τοποθέτηση νεροχύτη και μπαταρίας από τον υδραυλικό
9. Τοποθέτηση των ηλεκτρικών συσκευών που έχετε επιλέξει από τον ηλεκτρολόγο. Ηλεκτρολογική σύνδεση των ηλεκτρικών συσκευών.
10. Βάψιμο του χώρου της κουζίνας

Πώς μπορείτε να σχεδιάσετε και να προγραμματίσετε την ανακαίνιση της κουζίνας σας;

Η CUCINA MIA το κάνει πολύ απλό για εσάς, σε μόλις 3 Βήματα:

1. Προσκομίστε μας την Κάτοψη του Χώρου σας
Στην πρώτη σας επίσκεψη στο Κατάστημα CUCINA MIA (Λ. Ηρακλείου 493, Ν. Ηράκλειο Αττικής) ή ακόμη και μέσω email ([email protected]) προσκομίστε μας την κάτοψη του χώρου που σας ενδιαφέρει να μελετήσουμε καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για λεπτομέρειες που αφορούν στον σχεδιασμό και στη συνέχεια να προβούμε στη δωρεάν μελέτη του χώρου σας από εξειδικευμένους συνεργάτες που ασχολούνται χρόνια με το αντικείμενο και θα σας δώσουν τις σχεδιαστικές και διακοσμητικές προτάσεις τους για τη διαρρύθμιση του εσωτερικού σας χώρου.

2. Κλείστε Ραντεβού με Σχεδιαστή μας στο Κατάστημα
Αφού μας έχετε προσκομίσει την κάτοψη και στοιχεία επικοινωνίας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα για να κλείσουμε ραντεβού, να έρθετε στο κατάστημά μας για να δείτε φωτορεαλιστικά την δωρεάν μελέτη του χώρου σας, να κάνουμε αλλαγές αν το επιθυμείτε μέχρι να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που σας ικανοποιεί απόλυτα, ώστε να σας δώσουμε την οικονομική προσφορά μας που θα ανταποκρίνεται στο σχέδιο που καταλήξατε και στο μοντέλο που επιλέξατε.

3. Μεταφορά & Τοποθέτηση Επίπλων Κουζίνας
Αφού μας επιλέξετε για να συνεργαστούμε, ήδη από το συμφωνητικό μας θα γνωρίζετε την ημερομηνία μεταφοράς και τοποθέτησης, η οποία θα τηρηθεί από την πλευρά μας χωρίς καθυστερήσεις. Η κάθε τοποθέτηση κουζίνας ολοκληρώνεται αυθημερόν και φεύγοντας από τον χώρο σας, σας αφήνουμε να απολαύσετε την κουζίνα που είχατε ονειρευτεί.

Ποιες είναι μερικές ενδεικτικές συνθέσεις κουζίνας;

Στο σχετικό άρθρο στο Blog μας μπορείτε να δείτε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες για τις Τυπικές συνθέσεις επίπλων κουζίνας, όμως εν συντομία παρατίθενται παρακάτω για να πάρετε μια γεύση:

Η Γραμμική Κουζίνα
Είναι ιδανική όπου υπάρχουν μακρόστενοι χώροι ή όταν υπάρχει μόνο ένας λειτουργικός τοίχος ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί.

Η Γωνιακή Κουζίνα
Η Γωνιακή Κουζίνα είναι επίσης ιδανική σε περιορισμένους χώρους, επιτρέπει βέλτιστες ροές κίνησης μεταξύ του κοντινού νεροχύτη, της εστίας και του ψυγείου, με λειτουργική περιοχή στη μέση.

Κουζίνα με πάσο/peninsula
Η Κουζίνα με πάσο/peninsula χρησιμοποιείται κυρίως σε ανοιχτούς χώρους όταν το σαλόνι και η κουζίνα επικοινωνούν, έτσι ώστε ο προεξέχων πάγκος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πάγκος εστίασης ή πάγκος εργασίας.

Κουζίνα με Νησίδα
Η Κουζίνα με Νησίδα είναι ιδανική για ευχάριστες περιστάσεις, απαιτεί μεγάλους χώρους και ιδιαίτερη προσοχή στα ηλεκτρικά και υδραυλικά συστήματα, τα οποία πρέπει να συμπεριληφθούν κατά τον σχεδιασμό της κουζίνας.

Τι επιλογές σε υλικά Πάγκου Κουζίνας υπάρχουν;

Βακελιτικοί Πάγκοι Κουζίνας
Οι πάγκοι από HPL είναι οικονομικοί και προσφέρουν ευκολία χρήσης ενώ είναι διαθέσιμοι σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών. Εμφανίζουν μεγάλη αντοχή στη θερμότητα, την υγρασία, σε γρατσουνιές και στη δημιουργία σημαδιών, απλά απαιτείται η στοιχειώδης προσοχή να μην ακουμπάτε εξαιρετικά ζεστά σκεύη, ούτε να κόβετε στον πάγκο χωρίς τη χρησιμοποίηση ενός προστατευτικού υλικού (κρύσταλλο κοπής ή ξύλο κοπής) διότι μπορεί να προκληθούν ζημιές που δεν επανορθώνονται.

Χαλαζιακοί Πάγκοι Κουζίνας
Οι πάγκοι από χαλαζία είναι πολύ ανθεκτικοί σε αλλοιώσεις, δεν έχουν απορροφητικότητα και δεν χαράσσονται ούτε με το να κόβετε με μαχαίρι απευθείας πάνω στον πάγκο χωρίς προστατευτικό κρύσταλλο κοπής ή ξύλο. Δεν σπάνε εύκολα όπως το μάρμαρο και διαθέτουν μεγάλη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και επιτρέπουν την κατασκευή μεγάλων ενιαίων επιφανειών.

Ιταλικές Κεραμικές Επιφάνειες
Τα πυροσυσσωματωμένα κεραμικά είναι υψηλής τεχνολογίας πλάκες πορσελάνης. Οι κεραμικοί πάγκοι είναι μη πορώδεις και δεν έχουν απορροφητικές ιδιότητες, διαθέτουν αντοχή σε οξέα και λεκέδες, και είναι πολύ ανθεκτικοί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Δεν χαράσσονται και είναι ανθεκτικοί στον χρόνο. Δεν χρειάζονται ειδική συντήρηση, είναι εύκολοι στον καθαρισμό και δεν συσσωρεύουν μικρόβια. Η σύσταση των κεραμικών επιφανειών αποτελείται από άργιλο, χαλαζία και πούδρα φυσικού υάλου. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών.

Corian
Το Corian είναι συνθετικό υλικό και αποτελείται από υδροξείδιο του αργίλου και ακριλικά πολυμερή. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν περιέχει τοξικές ουσίες και είναι πλήρως ανακυκλώσιμο. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, είναι εύπλαστο υλικό και γι’ αυτό μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και να σχηματίσει καμπύλες. Επισκευάζεται εύκολα από ειδικό συντηρητή. Επιτρέπει την κατασκευή μεγάλων ενιαίων επιφανειών χωρίς εμφανείς ενώσεις. Καθαρίζεται εύκολα και δεν απορροφά τους λεκέδες. Είναι αντιμικροβιακός και δεν αναπτύσσει βακτήρια στην επιφάνειά του.

Είναι γεγονός πως μια επιτυχημένη ανακαίνιση κουζίνας, ή και γενικότερα μια ανακαίνιση κατοικίας που περιλαμβάνει τα λοιπά ξυλουργικά στοιχεία ενός σπιτιού, όπως Ντουλάπες υπνοδωματίου και εσωτερικές πόρτες, δεν αναβαθμίζει μόνο αισθητικά τον χώρο που ζούμε.

Προσφέρει επιπλέον την δυνατότητα βελτίωσης της διαρρύθμισης του χώρου μας με λειτουργική αναβάθμιση της κατοικίας μας συνολικά, και εν γένει βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής της οικογένειας μας.

Φυσικά, μια ανακαίνιση κουζίνας ή και ανακαίνιση κατοικίας συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της μεταπωλητικής αξίας του ακινήτου μας, συνεπώς αποτελεί στην πραγματικότητα μια επένδυση για αναβάθμιση της περιουσίας μας!

Εδώ στην CUCINA MIA, θα χαρούμε να συνεργαστούμε στο επόμενο project ανακαίνισης κουζίνας ή ανακαίνισης κατοικίας που σχεδιάζετε να υλοποιήσετε!